Начало » Новини » Massey Ferguson представя нови функции и опции за своята гама комбайни за 2024 г.

Massey Ferguson представя нови функции и опции за своята гама комбайни за 2024 г.

Massey Ferguson, световна марка на AGCO, въвежда множество нови функции и опции за повишаване на производителността и ефективността в цялата си гама от зърнокомбайни MF IDEAL за сезон 2024.

Освен че носи ново, по-смело лого на MF с три триъгълника, всички гами комбайни получават нови промени и допълнения. Актуализациите включват повече мощност на двигателя за MF IDEAL 7, заедно с опцията за прахоуловител на захранващата камера и управление на синорите, включени в усъвършенстваната система MF AutoTurn.

Комбайните MF Activa, MF Activa S и MF Beta вече се предлагат с повече фабрично монтирани опции, включително флотация на хедер AutoTilt, въздушен компресор и комплект камера. Има и по-голям избор от гуми, подходящи за всякакви почви и ситуации.

Повишеният въртящ момент на 12-метровия хедер PowerFlow сега му помага да се справя с по-тежки и по-дебели култури.

„Massey Ferguson се гордее с това, че поставя фермерите на първо място, като непрекъснато се вслушва в тяхната обратна връзка, за да им осигури точно това, което те искат“, обяснява Жером Аубрион, директор маркетинг на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток. „Тези последни промени и актуализации увеличават производителността на комбайните, което пък гарантира, че машините ще отговарят перфектно на нуждите на бъдещите си собственици.“

Повече мощност и нови функции за комбайните MF IDEAL

  • Номиналната мощност на двигателя MF IDEAL 7 е увеличена до 430 к.с., с максимална мощност до 476 к.с.
  • Опростен контрол на емисиите от Етап V с едно турбо и без EGR клапан.
    Нови опции за подобряване на производителността за всички комбайни MF IDEAL

След като бързо си създаде репутацията за прибиране на реколтата с голям капацитет, MF IDEAL 7 оттук-насетне ще се възползва от нов 9,81-литров, 7-цилиндров двигател на AGCO. Номиналната мощност от 430 к.с. е с 38 к.с. по-висока от предишния модел, а максималната мощност от 476 к.с. е с 25 к.с. повече от преди.

Опростеният дизайн позволява на новия двигател да отговаря на строгите разпоредби за емисиите от етап V, като използва един турбокомпресор и без необходимост от клапан за рециркулация на отработените газове (EGR). Това значително повишава надеждността, като същевременно намалява разходите за поддръжка и експлоатация на машината.

Изсмукване на прах

Нова система за изсмукване, налична за всички модели комбайни MF IDEAL, подобрява видимостта при сухи и прашни условия. Системата използва хидравлично задвижван вентилатор за събиране на прах от захранващата камера и изхвърлянето му в дясната страна.

MF AutoTurn управление на синорите

MF AutoTurn, който автоматично насочва комбайна към следващата пътна линия, вече е наличен с опция за управление на функциите за управление на синора. Когато комбайнът наближи синора, автоматизираната система ще започне и ще изпълни пълната процедура без намеса на оператор, като изпълнява следните функции:

  • Повдигане на главата
  • Препозициониране на макарата
  • Насочване към следващата пътна линия
  • Спускане на хедера до позиция за рязане.

Регулируем чучур за разтоварване

Нова опция за регулируем чучур подобрява точността при разтоварване в движение. Управляван от мултифункционалния лост, чучурът има безкрайно регулиране в рамките на своя диапазон на движение от 40°. Предлага се както за версиите STREAMER 140, така и за STREAMER 210, регулирането, което осигурява, но и позволява на трактора и ремаркето да бъдат позиционирани точно върху съседния откос.

Фабрично монтиран опционален нож

Всички комбайни MF IDEAL вече могат да бъдат оборудвани с фабрично монтиран опционален нож – сламорезачка. Специалната обработка с карбон удължава остротата и работния живот, което пък намалява времето за престой и текущите разходи. Това е подходящо за използване със сламорезачки BaseCut или ShortCut.

Сред другите нови опции за комбайните MF IDEAL е комплект за разтоварване на тревни семена, който използва дълги пръсти, за да раздвижи резервоара, за да подобри потока на културата. Има и нови комплекти за преобразуване на културите, които включват вдлъбнатини за промяна от малки към големи зърна или обратното. Допълнителна опция е налична и за прибиране на деликатни култури.

Можете също така да разгледате…