Начало » Новини » УСПЕШНА ДЕМОНСТРАЦИОННА КАМПАНИЯ НА ВАРЕКС ОТНОСНО МАШИНИТЕ НА CLAYDON

УСПЕШНА ДЕМОНСТРАЦИОННА КАМПАНИЯ НА ВАРЕКС ОТНОСНО МАШИНИТЕ НА CLAYDON

Както миналата година, така и тази – фирма ВАРЕКС ООД организира демонстрационна кампания по засяването на есенни култури с помощта на сеялките от марката Claydon.

Кампанията стартира първоначално в регион Стара Загора /с. Боздуганово/, а след това продължи из цялата страна, обхващайки регионите: Добрич – с. Смолница и с. Изворово, с. Чубра /Сливен/, с. Изгрев /Ямбол/, с. Иваново /Хасково/, с. Белей, гр. Видин, гр. Вълчедръм и още много други.

Кампанията все още не е приключила, като тази седмица екипът на ВАРЕКС ще демонстрира ефективността и надеждността на навесните сеялки Claydon из полетата на регион Русе: с. Бръшлен, с. Сваленик и с. Дриново.

Основната машина на марката, която се използва за целите на кампанията е навесната сеялка Claydon Evolution M3F, която е възможно най-идеалната машина за осъществяването на една безпроблемна сеитба за българските земеделци. Тя се справя чудесно в българските условия като запазва почвената структура, влагата и подпомага благоприятното развитие на културите!

Неслучайно новата гама навесни сеялки Claydon Evolution издига директната лентова сеитба на следващото ниво. Ниво, което се основава на 20-годишния опит на компанията с тази технология, включваща доказаната във времето техника с водещи зъбци и я комбинира с нова оперативна функционалност.

С какво са по-различни навесните сеялки на Claydon? Разполагат с девет нови модела, покриващи работни ширини от 3 м. до 6 м. Размерът на бункера е увеличен до 1910 литра за агрегати само за семена и 2500-литров резервоар за 3MF и 4MRF имаме разпределение 50: 50 между семена и тор. По-големите бункери намаляват времето за престой и увеличават производителността, докато опциите за втори и трети бункер за прилагане на множество видове, разновидности и размери на семената допълнително подобряват гъвкавостта. Типичната дневна производителност варира от 20 ha за 3 м. Evolution, който изисква трактор с минимум 150 к.с., до 40 ha за 6-метровата версия, която се нуждае от минимум 300 к.с.

Регулирането на дълбочината на семената се управлява хидравлично в новата гама Evolution, а подобрения достъп до дозиращото устройство позволява по-лесно калибриране. Предно монтираните дискове, които се управляват хидравлично от трактора, могат да бъдат определени за засяване в ситуации с високи остатъчни количества. Изпитаният и тестван преден водещ зъбец, последван от 180 mm „A“-образен колтер, е оборудван стандартно с широка гама от сеитбени колтери и опции за засяващи ботуши. Опциите за комплект двойни зъбци и дискове могат да бъдат определени за пробиване с ниско смущение.

Сеялките Evolution са проектирани за използване като директни сеялки за лентова обработка, но могат да се използват и след конвенционална обработка на почвата, като оран или след консолидация.

По време на кампанията в част от регионите из страната, по желание на клиентите, бе демонстрирана също така и високата работоспособност на култиваторите от марката Claydon – TerraStar. Като домакините останаха повече от впечатлени относно тяхната неоспорима надеждност.

Ако желаете да научите повече за машините на Claydon или да разберете повече информация относно кампанията, несъмнено се свържете с най-близкия до Вас регионален търговец на ВАРЕКС, използвайки националния телефонен номер: *7007.

Можете също така да разгледате…