Начало » Технoлогии

Технологии

Поддържайте максимална производителност с професионалното обслужване от сервизните специалисти на ВАРЕКС ООД
Лицето на земеделието непрекъснато се променя въз основа на напредването на технологиите.

Технологията трябва да бъде до Вас, за да ви помогне като клиент да извлечете максимума от това, което една машина може да Ви предложи, но и това, което може да подобрите, без да пречи на работата Ви.

Ние се стремим да Ви помогнем да разберете възможностите на оборудването, с което разполагате, и да го използвате по възможно най-ефективния начин за Вашия бизнес.

ВАРЕКС ООД предлага широка гама от машини на MASSEY FERGUSON, като за тях доставя и монтира следното оборудване за прецизно земеделие – Trimble, NovaTel или Topcon.
През годините ние придобихме знания и опит в този сектор на земеделието, за да можем да Ви предоставим най-добрата подкрепа.

Технологията в селското стопанство сега обхваща не само автоматично управление и насочване с най-високи нива на точност, но и позволява на клиентите да използват технологиите за прецизно земеделие за контрол на техниката.

Телеметрията е най-новата част, която е добавена към услугите и позволява на клиентите, дилъра и производителя да наблюдават машините отблизо.

През мобилно приложение или компютър докато сте в офиса, Вие виждате къде се намира всяка една Ваша машина и какво се извърша с нея в дадения момент. Също така – какво е нивото й на гориво, алармите и друга полезна информация, която ще улесни ежедневните Ви операции и вземането на решения.

Използвани технологии

Автоматично водене/ AUTO GUIDE
Автоматичното водене / AUTO GUIDE навлиза през последните 20 години в селското стопанство и сега се превърнаха в стандарт за повечето нови трактори.
Възможни са различни нива на точност на Автоматичното водене / AUTO GUIDE в зависимост от използвания инвентар и обработка.
Massey Ferguson предлага решения, които позволяват Автоматично водене с точност от 25 см. до 2 см. с използване на сигнал от спътник или от наземен източник.

Прецизно земеделие
Това е мястото, където отиваме една крачка напред и започваме наистина да се възползваме максимално от съвременните технологии. Прецизното земеделие е мястото, където можем да използваме ИТ, за да гарантираме, че културите и почвата получават правилните суровини и точното време за подобряване здравето на културата и производителността.

В прецизното земеделие най-често се използва Section Control, което позволява на технологията на трактора да контролира къде прикачения инвентар да прилага своя продукт. Това означава, че продуктът отива само там, където трябва да бъде, за да намали препокриванията и да не излиза извън обработваната зона на полето.

Контрол на променливата норма VRT, където нормата на приложение на продукта ще варира в зависимост от местоположението на трактора в полето.

Това е възможно благодарение на предварително зададена карта на добив и резултатите от изследване на почвените проби от конкретно поле.

На базата на тази информация се подготвя карта на полето с конкретни норми на прилаганите препарати, торове и семена за всяка част от него.

Всички тези функции, когато се използват заедно, ще Ви помогнат да извлечете максимума от земята, която обработвате.

Телеметрията позволява на собственика, ВАРЕКС ООД или производителя да наблюдава състоянието на машината, за да оптимизира ефективността на работата и да сведе до минимум времето на престой.

MF Connect позволява дистанционно наблюдение и вземане на решения в почти реално време. Машинните данни могат да се използват за вземане на информирани оперативни решения относно логистиката. Можете да бъдете навсякъде с мобилно устройство и да имате достъп до следната информация: географско положение на машината, ниво на горивото, разход на горивото или оставащи часове до обслужване.

MF Connect може да Ви помогне да поддържате машината си в оптимално състояние, увеличавайки времето за работа, като се уверите, че Вашите машини са готови за работа, когато са необходими. Уведомленията за обслужване и поддръжка Ви информират за състоянието на машината и помагат да планирате поддръжка извън периодите на висока натовареност по време на кампания.