Начало » Новини » ВАРЕКС представи първата ротационна мулчираща косачка на SPEARHEAD в България

ВАРЕКС представи първата ротационна мулчираща косачка на SPEARHEAD в България

ВАРЕКС ООД с гордост представи за пръв път в България мулчиращата косачка – сечка STUBBLE MASTER 500 на английския производител SPEARHEAD.

Демонстрацията беше проведена в ожънатата царевична нива в землището на с. Мъдрево на любезния домакин – Муртаза Салтък, със съдействието на регионалния представител на компанията – Jack Wyatt.

SPEARHEAD е част от концерна ALAMO, като неговите продукти в този сектор са хем водещи на пазара, хем и от най-високо ниво.

Машината основно е предназначена за мулчиране/насичане на остатъци от царевица, като също така може да се ползва и за прочистване на слънчогледови, житни и рапични стърнища.

Моделът, който бе представен е с 5 м. работна широчина, с три секции ротори, всяка с 6 бр. режещи ножа – на две нива. Машината е пригодена за трактор около 150 к.с. с 1000 об./мин. на ВОМ.

Предимствата на машината пред другите производители са двата реда режещи ножа, които насичат остатъците на минимално ниво над повърхността. Изключително гладката повърхност отгоре и отдолу на сечката помага за плавното и бързо преминаване на нарязаната растителност.

Машината е със скоростни кутии BONDIOLI с 24 м. гаранция, като новите модели за догодина ще бъдат със скоростни кутии ALAMO със 7 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ.

Страничните секции са плаващи, което пък позволява да се копира терена
до 10° по височина и до -30° в дълбочина. Настройките на машината са изключително лесни в зависимост от терена и културата, която се насича.

Собственикът на машината Муртаза Салтък и присъстващите на демонстрацията останаха силно впечатлени от представянето на машината.

Другите модели, които фирма ВАРЕКС предлага за своите клиенти са STUBBLE MASTER 730 и STUBBLE MASTER 910.

ВИДЕО

Можете също така да разгледате…