Начало » Новини » ВАРЕКС с нов дом в сърцето на Добруджа

ВАРЕКС с нов дом в сърцето на Добруджа

На 29-ти септември 2022 г. (четвъртък) от 17:30 часа се състоя официалното откриване на новия търговско-сервизен център на фирма ВАРЕКС в гр. Добрич, намиращ се на ул. „Варненски път“ №15, който е на площ от 952 кв.м. РЗП.

Фирма Варекс е динамично развиваща се компания, която перманентно инвестира в развитието на своя човешки ресурс, търговско-сервизна база и инфраструктура, регионално покритие, но и техническа обезпеченост на своите поделения за нуждите на клиентите си.

Клиентите на компанията могат да разчитат на все по-качествено сервизно обслужване, благодарение не само на специализираното оборудване и оригинални резервни части, които фирмата предлага, но и на висококвалифицираните сервизни специалисти, които притежава.

Отношенията между дилърите на земеделска техника и фермерите се градят с години, като доверието и откритостта са най-важният елемент в тях. Фирма „Варекс“ не веднъж през годините е доказвала, че винаги застава до своите клиенти, независимо от всичко, помагайки им така, че те никога да не прекъсват работните си задължения. Поредна стъпка в тази насока е построяването на нова търговско-сервизна сграда на ВАРЕКС в ключовия за българското земеделие район, какъвто е Добрич.

Всяко нещо, което започва с молитва, има добър път.“ – това предрече отец Петър, отслужил тържествен водосвет за откриването на новия дом на иновативната земеделска техника. Лентата на новата база прерязаха кметът на Добрич Йордан Йорданов и собствениците на ВАРЕКС ООД – Елисавета Маркова и Иван Масларов.

  • Ще ни върви по вода!– това заяви Иван Масларов в обръщението си към гостите по повод обилния дъжд по време на мероприятието. – „Уважаеми дами и господа, в качеството си на управител и съдружник на фирма ВАРЕКС, и от името на моите двама съдружници: г-жа Елисавета Маркова и г-н Георги Панков искам да ви благодаря, че ни уважихте и че сме тук заедно дори и при тези малко по-екстремни условия. За мен е чест и голямо удоволствие да участвам в откриването на новия търговско-сервизен комплекс на фирма ВАРЕКС в град Добрич. Повечето от вас знаят, че фирмата е с почти 30-годишна история. Догодина ВАРЕКС ще отбележи през април своята 30-годишнина, като близо 25 години от тях са посветени на земеделието и дистрибуцията на машини. Обектът, който днес откриваме, е с приоритетно значение за нашата компания по простата причина, че се намира в сърцето на Житницата на България. Откриването на тази база създава най-добри условия за обслужване на селскостопанската техника, която ние предлагаме. Инвестицията, която сме направили, е наистина голяма и то в критичен момент от развитието на страната ни. Считаме, че тази инвестиция е необходима и отговаря на нашите средни и дългосрочни цели в растежа на нашата фирма посредством развитие на човешките ресурси и регионалното покритие. Искам да изкажа специални благодарности на община Добрич за гъвкавостта и отзивчивостта и цялата поддръжка по време на строежа на базата. В заключение бих искал да приветствам с добре дошли в новия им дом нашия прекрасен екип от високо квалифицирани специалисти, оглавявани от регионалния мениджър инж. Диян Пенев и да им пожелая много здраве, много бъдещи клиенти и успехи!

Освен административни офиси новата сграда разполага и с търговско-сервизен център. В просторния шоурум се помещават различни по големина зали за срещи с клиенти и обучения. Помещението за извършване на ремонти и сервизно обслужване на техника разполага с три клетки и е оборудвано по най-високите стандарти. Големият склад за части е отлично организиран и предлага всички необходими удобства за бързото и качествено обслужване на клиентите. Външната площ разполага с експозиционна зона за предлаганата от ВАРЕКС техника, паркинг за посетители, служители и трасе за тест драйв.

Срокът за изпълнение на проекта е по-малко от година, като бързата реализация е пример за успешно сътрудничество между клиента, гл. архитект – Боряна Станчева, архитект – Николай Христов, проектант – инж. Пенчо Керванов и Добруджа Билдинг ЕООД, съпътстващо всички етапи на изграждане на обекта.

На импровизираната за празника сцена бяха поканени кметът на Добрич Йордан Йорданов, зам.-кметът Пенчо Керванов, собствениците на ВАРЕКС ООД, регионалният мениджър продажби на MF за Западна Европа на AGCO и партньор на Варекс – Paul Dowdeswell, председателят на борда на директорите на KURT – Кемал Курт, мениджър дистрибуция за Централна Европа на AGCO – Milana Šmejkalová, както и още гости – Веселин Вълев, директор за Източна Европа на Great Plains, Andrei Botnari – експортен мениджър на Claydon, Симеон Симеонов – експортен мениджър и представител на M. Gaspardo и разбира се, домакинът в лицето на регионалния мениджър на Варекс – Диян Пенев.

По време на мероприятието гостите станаха свидетели на дефиле от трактори, комбайни и инвентар, като управителят на турската компания KURT – Кемал Курт под формата на томбола – подари чисто нов 7-редов култиватор KURT с торовнасяне на фирма „Рамина“, с. Хитово.

Една от изненадите, които фирмата бе приготвила за своите посетители, бе и представянето на изящен стенопис в шоурума на сградата, нарисуван от художника Радослав Рудачев-Руди, познат сред добричката общност като Art Hero. Невероятната композиция бе закрита с тъмен плат, който бе премахнат на по-късен етап от събитието, за да се постигне ефекта на изненада. Картината представлява триизмерен образ на момиче в носия, което седи под жаркото слънце в пшеничените поля на Добрич, носейки препълнена кошница от плодове и природни дарове. Идеята на художника е, че момичето олицетворява Добруджа, а кошницата, която носи – нейното плодородие и изобилие от природни блага.

Основна посока в бъдещата дейност на ВАРЕКС ООД остава надграждането на установените добри връзки с клиентите чрез адекватно предлагане на надеждни и работоспособни машини, но и тяхното качествено обслужване за безпроблемно извършване на работните дейности, както на полето, така и в стопанството. Поради тази причина компанията нито за миг не престава да инвестира в по-добра инфраструктура и компетентна подкрепа за своите клиенти, които стават все повече.

Изключително развълнуван бе и Диян Пенев, регионален мениджър на фирма ВАРЕКС в Добрич, който също поздрави всички присъстващи и сподели: „Нашата нова база е изключително добре проектирана. Тя комбинира огромен шоурум, търговска площ, голям сервиз, оборудван с последна дума на техниката, за да можем при необходимост да отговорим на всички изисквания на клиентите. Земеделските производители могат да разчитат на нас от самата продажба, експлоатация, поддръжка, всичко, което е необходимо. Ние имаме едно мото: При нас бизнесът с даден клиент започва след продажбата. Сервизът е изключително важен. Първата сделка я прави търговецът, а оттам нататък всяка следваща сделка я прави сервизът. Нашият екип е от 10 души, като половината са в следпродажбените услуги. Тенденцията е да се увеличим поне с 20-30 %. В следващите дни ни предстои тежка организация, тъй като имаме да предаваме доста машини. Повечето от наличнитe на откриването са продадени вече на земеделски производители. Те очакваха с нетърпение тяхната доставка. Един час преди откриването на новата база разтоварихме последните машини. – не крие задоволството си Диян Пенев.

Празникът продължи с професионалните изпълнения на детска танцова школа „Хорце”, народни хора, вкусна торта, приятелски наздравици и едно изумително светлинно шоу, при което чрез разнообразни светлинни лъчи в ритъма на специфични мелодии се представиха иновативните и впечатляващи машини, строени в новата база на ВАРЕКС ООД в Добрич.

Можете също така да разгледате…