Начало » Новини » ВАРЕКС със силно участие в мащабното полево събитие “Дни на полето 2022”

ВАРЕКС със силно участие в мащабното полево събитие „Дни на полето 2022“

За първи път в Житницата на България среща си даде целият агробизнес, свързан със земеделското производство у нас. Инициативата е на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, като подготовката на мащабните „Дни на полето“ започна преди месеци.

Земята и земеделието са в кръвта на добруджанци. Тази своя любов и отдаденост те споделиха с всички свои колеги от цялата страна под формата на истински празник на земята и земеделието, наречен „Дни на полето“.

Основната цел на този „празник“ освен демонстрацията на сортове, хибриди, препарати, торове и машини в реални условия, е да се отдаде необходимото уважение към хляба, като тези дни станат празник на плодородието и надеждата, платформа за привличане на младите в този нелек бизнес, място за среща между колегите след добре свършената работа, а именно жътвата на пшеница и рапица. Специално за мероприятието имаше засяти близо 100 хибрида слънчоглед, като на практика участваха всички семенарски компании, които имат представителство в България. Хибридите бяха разположени на площ от 220 дка. Площта, на която бяха разположени шатрите, сцената и събитията, заемаше около 40 дка. Земеделската техника беше разположена на около още 40 дка. Полето за презентациите, от друга страна, бе 300 дка. Там се провеждаха и различни видове състезания и анимации за посетителите.

Фирма ВАРЕКС имаше силно участие по време на събитието, тъй като осъществи полева демонстрация на несравними по своята работоспособност, производителност и надеждност машини, а именно:

  • Самоходна пръскачка GRIM 9 MAXI, която демонстрира ненадминат просвет и бързина на работа. Серията 9 MAXI е най-високо производителната и гъвкава машина, която е подходяща за работа с по-високи култури като царевица, слънчоглед, рапица, памук и други. Това се постига благодарение на изключителния просвет между рамата и земята – 1550 мм. като има възможност просвета да стане 1700 или 1800 мм. Задвижването на машината става благодарение на хидростатичните мотори POCLAIN, чрез които достига висока работна скорост. Резервоарът за разтвор е 3500 л. или 4000 л. Независимото пневматично и хидропневматично окачване на машина, както и саморегулиращата се автоматична система за поддръжка на окачването на предните и задните гуми постига идеалния баланс за комфорт на оператора, но и бърза скорост на работа. Крилата са стоманени, с независимо окачване, хидравлично сгъваеми с въздушен абсорбиращ елемент при наличието на вибрации. Размерите са от 21 до 32 м. с различен по вид и начин на сгъване, като има и голям избор от изключващи се секции в зависимост от прецизността, която се желае да се постигне: 5, 7, 9, 11 или 13 секции.
  • Трактор MF8740S DVT EFF – тази иновативна серия трактори предлага най-високия клас на оборудване, а в същото време и ефикасност, полезна мощност и производителност. Машините са с двигатели от последно поколение STAGE V за вредни емисии. Това са трактори с огромни възможности за работа, изработени да обработват без усилие хектар след хектар, докато операторът остава отпочинал, а консумацията на горивото е сведена до минимум. С пет модела в тази гама, с мощности от 300 до 400 к.с и система за управление на мощността, тракторите MF 8700S могат да работят с лекота дори и с най-големите прикачни инвентари.
  • Трактор MF8S.265 D7 EXC – проектиран за фермери от фермери, след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с клиенти, серията трактори MF 8S предоставя точно това, което операторите искат – нови нива на комфорт и ефективност, но и трактори, напълно свързани чрез SMART технологиите и устойчивото земеделие. Международно жури от над 60 държави избра трактор MF 8S измежду хиляди други за наградата „Red Dot: Продуктов дизайн на 2021-ва година“ в категорията „Търговски превозни средства“, която се връчва само на продукти с изключителен дизайн. Това е поредното отличие, което получава трактор MF8S.265 Dyna 7 Exclusive, останалите награди са: „Трактор на годината 2021“, „Селскостопанска машина на 2022 г.“, както и наградата за „Най-добро глобално представяне за 2020 година“. Има 6 напълно нови модела трактори от серията MF 8S, които се отличават с уникалната си конструкция на кабина/двигател „Protect-U“ и радикалния си „нео-ретро“ дизайн. Изградени на 3,05 м. междуосие, тракторите са с максималната мощност от 205 к.с. до 305 к.с., всички с 20 допълнителни конски сили от електронното управление на мощността на двигателя (EPM). Максималната мощност се генерира вече при 1000 оборота в минута и е постоянна до 1500 об./мин., осигурявайки висока производителност при ниски обороти на двигателя, което пък намалява разхода на гориво с до 10% и шума с до 6 dB.
  • Трактор MF5S.125 D4 EFF – с избор между 5 модела, новата серия MF 5S е несъмнено най-добрият в своя клас трактор за отрасъла, тъй като предлага отлична маневреност и многофункционалност за работа в стопанския двор, на полето или на пътя, като предоставя максимална мощност, ловкост, инженерно качество и нов, отличим стил. Неслучайно MF5S спечели наградата за “Най-добър продуктов дизайн за 2022 г., но и наградата “Трактор на Испания за 2022 г.” относно модела MF 5S.145 Dyna-6. Със своя напълно нов и усъвършенстван дизайн, високопроизводително задвижване, високи нива на комфорт и голям избор от инвентар и опции, MF 5S несъмнено е създаден да се справи с всички предизвикателства и задачи във фермата.
  • Трактор MF7S.165 – разработен конкретно за посрещане на нуждите на земеделските професионалисти във всякакъв вид бизнес дейности, MF 7S е напълно подходящ за различни приложения от смесено земеделие до зърнопроизводство, носейки със себе си максимална ефективност и ниски експлоатационни разходи. MF 7S се предлага с богат избор от мощности на двигателя, трансмисии, спецификации на кабината, опции за хидравлика и ВОМ, за да може да се персонализира по такъв начин, че точно да съответства на нуждите на клиента.
  • Сеялката CLAYDON T8 – сеялките на Claydon отговарят на изискванията на едромащабните фермери. С тяхна помощ се подобрява структурата и плодородието на почвата като това го прави последователно, година след година, независимо от типа почва и географско място, на което е позиционирана фермата.
  • Култиватор CLAYDON TS6.3 – TerraStar® спомага за отводняването на повърхностния слой на почвата, а колелата за регулиране на дълбочината осигуряват прецизен контрол на дълбочината на изсяване при многократни преминавания. Тази многофункционална машина може да се използва като механичен плевител, намалявайки нуждата от глифозат. Тя улеснява много управлението на стърнищата и намалява популациите от охлюви. TerraStar® е идеален инвентар за мулчиране и инкорпориране на растителни остатъци и може да се ползва за получаване на по-равномерни семенни легла, не само в необезпокоена почва, но и зад всяка друга обработваща техника. TerraStar® е бърз и ефективен и подобно на всички машини от гамата на Claydon включва минимум износващи се части, което прави работата с изключително ниски разходи.
  • Палцева брана CLAYDON SH12.5 – браните за слама Claydon създават микро наклон в горните 30 мм. пръст и използват задържаната влага за бързо, равномерно покълване на плевелите. Те разравят и унищожават плевелите във фаза семедели и кълнове с едно листо, премахвайки източника на храна за охлювите. Те разбиват гнездата на охлювите и изсушават яйцата им, като размесват и излагат влажната плява и слама на слънце. При скорост до 25 км/ч, браните за слама Claydon са ефективен инвентар за управление на стърнищата. Те надробяват сламата, разкъсвайки я за по-бързо разграждане и могат да се ползват преди или след операциите за заравняване на почвата и създаване на лек наклон.
  • Комбайн MF IDEAL 8 – този комбайн поставя нови стандарти по отношение на производителността, чистотата на зърното, нарязването на сламата, надеждността, но и способността на машината автономно да управлява процесите посредством уникална сензорна технология за настройка на машината. Оборудван с вършачна и сепарираща система Helix, включваща най-дългият ротор на пазара с дължина 4,84 м. и диаметър 600 мм. IDEAL притежава най-големия бункер за зърно на пазара с капацитет от 17 100 литра (с 18% повече от комбайните в този клас) и най- високата скорост на разтоварване – 210 литра/секунда (32% по-бърз от всичко досега). Шасито на комбайна е само 1,40 м. като запазва широчина под 3.30 м. дори и с 26“ предни верижни ходови части. Комбайнът е снабден с уникален РowerFlow хедер с максимална работна ширина 12,20 м., но и е оборудван с новата система Idealharvest, която позволява визуализация на натоварването на вършачната и почистваща система в реално време посредством акустични сензори (MADS).

Ако не сте успели да ни посетите по време на събитието, може да потърсите специалистите на фирмата в нашите търговско-сервизни центрове в страната, да заявите консултация на националния ни телефон: *7007 или да разгледате машините, които предлагаме оттук: www.varex.bg.

ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ НА ВАРЕКС

ВИДЕО НА КОМБАЙН IDEAL8 ОТ „ДНИ НА ПОЛЕТО 2022“

ДЕМОНСТРАЦИОННО ВИДЕО НА CLAYDON TERRASTAR

Можете също така да разгледате…