Начало » Новини » АGCO ПРЕДСТАВИ ПОСЛЕДНИТЕ НОВОСТИ ПРИ CHALLENGER В ГЕРМАНИЯ

АGCO ПРЕДСТАВИ ПОСЛЕДНИТЕ НОВОСТИ ПРИ CHALLENGER В ГЕРМАНИЯ

Грандиозно представяне на последните новости с марка Challenger за Европа направи американската корпорация AGCO в Хале, Германия.


По време на мащабна пресконференция в присъствието на около 70 журналисти от цяла Европа представителите на Challenger изразиха положителните си очаквания за продажбите на селскостопанска техника. Спадът на оборота на компанията от 2009 год. вече е преодолян, населението има нужда от храна, което е гаранция за развитие на земеделието, коментираха от компанията. Оттам заявиха още, че oт тази година Challenger предлага нови уникални технологични решения за фермерите от цяла Европа

Ерик Рейби (Eric Raby), вицепрезидент на Challenger за Европа, Африка и Средния Изток разказа кои са новостите от Challenger, които европейските и българските фермери могат да очакват през тази и следващата година:

„Имаме няколко нови продукта за българските фермери. Единият от тях са верижните тракторите от сериите Challenger МТ 700 C и 800 C, които с убедителни темпове вече навлизат на българския пазар, представяйки много високо ниво на работа. Другата новост е самоходната пръскачка RoGator от серията 600, която по мое мнение е едно истинско постижение на AGCO с иновативния си дизайн и начин на работа. И не на последно място европейските фермери, включително и тези в България, могат да очакват новия модел торачка TerraGator 8333 с изцяло нов дизайн и подобрена трансмисия, гарантираща прецизен контрол от страна на оператора.”

Гумено-верижните трактори Challenger oт серията MT 800 C разполагат с редица лесни за управление технологии. Операторът може да наблюдава и контролира всички функции на трактора за максимални резултати. Здравите средни колела са конструирани да издържат и на най-екстремните условия, а кабината осигурява изключителен комфорт. Максималната мощност на двигателя достига от 473 до 609 к.с.

Challenger RoGator 600 е радикално нова концепция в дизайна на самоходните пръскачки. Нововъведената разпръскваща система представя практични иновативни решения във всички сфери. RoGator 600 има уникално шаси с единична носеща греда, нова хидравлична система за височинен контрол, специално проектирани резервоари с капацитет от 3,500 литра до 6,000 литра, луксозна просторна кабина, изцяло хидростатична трансмисия с тракшън контрол и управление в стил CVT.

Challenger Terra-Gator 8333 е световен номер едно самоходна машина със специално приложение, която използва всички предимства на подобрената безстепенна автоматична трансмисия на AGCO. Заедно със CVT трансмисията, новите характеристики на машината осигуряват икономичност при операциите. Terra-Gator позволява разпръскване на повече обем на по-голяма площ, по-бързо и по-прецизно откогато и да е било. Операторът може да работи много часове при пълен контрол и комфорт.

Серията колесни трактори MT600C прави нова стъпка в развитието на технологията на Challenger. Продуктовата гама включва пет модела с максимални мощности от 270 дo 370 к.с. Задвижвани от най-новия AGCO Sisu Power, 8.4 литра CTA, четири цилиндров, комън-рейл двигатели, серията MT600C се завръща към най-добрата в класа си работоспособност и горивна икономичност.

За кой тип фермери са подходящи новите машини Challenger, попитахме Филип Лазаров, търговски директор на Варекс ООД, официалния вносител на Challenger за България.

„Конкретно тези машини, които са представени на това събитие са предназначени за западноевропейските фермери, които като цяло са със среден мащаб стопанства. Но истината е, че концепцията Challenger e предназначена за средните и най-вече крупните професионални земеделци, които целят оптимизация на разходите за производство. Така че аз смея да твърдя, че машините Challenger са за средните и крупните фермери, които са с авангардно мислене и най-висока производителност” .

При изключително добра организация протече представянето на новостите от Chаllеnger на европейския пазар. На демонстрационното поле край немския град Хале европейските журналисти успяха лично да се убедат в ефективната, икономична и безкомпромисна по отношение на качеството работа на тракторите Challenger, RoGator-а и Terra-Gator-а.

Можете също така да разгледате…