Начало » Новини » Massey Ferguson представя нов джойстик като опция за управление на цялата гама комбайни MF IDEAL

Massey Ferguson представя нов джойстик като опция за управление на цялата гама комбайни MF IDEAL

Massey Ferguson, световната марка на AGCO (NYSE:AGCO), с гордост обявява, че нейната уникална система за управление с джойстик IDEALdrive вече е налична за замяна на волана на моделите комбайни IDEAL 7, IDEAL 8 и IDEAL 9Т.

Предлагайки безпрецедентна видимост и контрол, IDEALdrive е доказано, че подобрява значително комфорта и производителността на оператора. „IDEALdrive е наистина уникален – никой друг комбайн не предлага това безпрецедентно ниво на контрол и видимост на хедера“, костатира Жером Обрион, маркетинг директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток. „Смяната на волана с джойстика не е трик – подробни изследвания доказват, че системата повишава производителността.“

Проучванията в университета в Олбор, Дания показват, че производителността се увеличава с 6% с помощта на джойстика IDEALdrive в сравнение с конвенционалните системи за управление, докато работното натоварване на оператора се намалява с 65%. Сравнението се основава на времето, необходимо на водачите, за да завършат една симулирана писта с IDEALdrive спрямо конвенционалното управление.

„Това е подкрепено с практически доказателства от полевите опити с оператори, които са се възползвали от използването на системата по време на реколтата през 2021 г.“, добавя г-н Обрион.

„Друго предимство, което разкриват изпитанията и опитът на терен, е, че операторите седят удобно на седалката, без да правят никакви усилия. Когато кормилната колона е напълно премахната, тя осигурява непрекъснат изглед на оператора отпред и през хедера. Не е нужно да се навеждат напред и да клякат, полузастанали над волана, за да видят“, обяснява той.

Джойстикът замества воланa

IDEALdrive заменя нормалния волан с джойстик на левия подлакътник, който да управлява волана, докато контролерът на комбайна вдясно променя скоростта и посоката. Органите за управление, които обикновено са групирани на волана или кормилната колона, вече са на джойстика на върха на пръстите на оператора.

Бутоните в горната част на джойстика за управление управляват мигачите в пътен режим и светлините за търсене на редове в полеви режим; бутоните отзад включват насочването, превключват светлините от дълги на приглушени, както и други, за да чуят клаксона.

Интуитивен и лесен за използване, джойстикът осигурява прецизно управление с променливо съпротивление, пропорционално на скоростта напред и ъгъла на завиване. „Връщане в центъра“ централизира джойстика, когато операторът го пусне, и едновременно с това подравнява колелата право напред.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ВИДЕО

Можете също така да разгледате…