Начало » Новини » CHALLENGER И SIMBA В ДЕЙСТВИЕ ПОКАЗА ВАРЕКС КРАЙ ВАРНА

CHALLENGER И SIMBA В ДЕЙСТВИЕ ПОКАЗА ВАРЕКС КРАЙ ВАРНА

Селскостопански машини Challenger и Simba показа Варекс Груп на демонстрация в района на варненското село Млада Гвардия. Верни на себе си, домакините бяха създали отлична организация на презентацията, на която присъстваха над 100 земеделци. Сред тях бяха и някои от най-крупните фермери в България.

Присъстващите имаха възможността да видят в действие някои от най-новите модели на Challenger и Simba. Безспорно една от най-интересните за фермерите машини беше гумено-верижният трактор Challenger модел MT875C със сателитна навигация Auto-Guide. В момента това е най-мощният трактор в света с двигател Caterpillar C18 – 600KC. Беше показан и гумено-верижният трактор Challenger MT765C с двигател Caterpillar C9 – 320KC.

На полетата на фирма „К-ЕИ-Г“ АД, където се проведе демонстрацията, беше предствена и техника с марката SIMBA – многофункционален култиватор SIMBA модел SL700 с пневматична сеялка за рапица OSR KIT, дискова брана SIMBA модел X-PRESS 10.0 м, култиватор SIMBA модел UNIPRESS 8.2 м. Земеделците имаха възможност да се запознаят и с работата на новия продълбочител SIMBA FLATLINER 600 3.5 м с хидравлична защита. Прототипната машина работи при дълбочина на продълбочаване до 60 см и е с работна ширина 3.50 см.

Чуждестранните партньори на фирма Варекс ООД също взеха участие в организацията и провеждането на демонстрацията. Майкъл Крутис – Регионален мениджър и продуктов специалист от фирма Challenger – САЩ, Саймън Ревел – Търговски мениджър по експорта на Simba International – Великобритания и Марк Слейтър – Мениджър по поддръжката на Simba International отговориха на всички въпроси на земеделците.

Организаторите от фирма Варекс изразяват надежда този вид мероприятия да станат една добра традиция в бъдеще.

Можете също така да разгледате…