Начало » Новини » AGCO РАЗКРИВА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ НА АКСИАЛНИ КОМБАЙНИ

AGCO РАЗКРИВА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ НА АКСИАЛНИ КОМБАЙНИ


AGC

IDEAL – Революция в глобалното прибиране на реколтата

AGCO, световен производител и дистрибутор на селскостопанска техника, представи своя нов топ зърнокомбайн – тип Роторен – модел IDEAL в Бреганце, Италия. „Комбайнът IDEAL е резултат от дългогодишната научноизследователска и развойна дейност, безброй инженерни часове, усилена работа в екип и водеща експертиза в отрасъла”, каза Мартин Рихенхаген, председател, президент и изпълнителен директор на AGCO. „Това е още един резултат от неуморните усилия на AGCO да предостави най-иновативните решения за фермерите, които хранят света.”

Развитието на комбайна IDEAL е също значителна стъпка за непрекъснатото разширяване на предлаганите продукти на AGCO в глобален план и за укрепване на позицията на компанията като водещ производител на земеделски продукти в цял свят.

Новото поколение комбайни е резултат от глобалното проучване „Гласът на клиента”. Констатациите показаха, че съществува необходимост от изцяло нова платформа за комбайни, което накара екипа на AGCO да започне работа от самото начало.

Глобален екип от различните сайтове на AGCO разработи характеристиките, които клиентите са посочили в проучването. „IDEAL е част от стратегията на AGCO за глобална платформа, която подкрепя синергиите в различни региони, спестява разходи и оптимизира управлението на веригата за доставки. Подобно на тракторите от глобалната серия на AGCO, тази комбинирана платформа изразява ангажимента ни към нови дизайни и практически решения, които дават възможност на фермерите по целия свят да бъдат по-продуктивни и да хранят нарастващото население на света”, каза Ерик Хансотия, старши вицепрезидент.

Близо 50 прототипа на комбайни са изработени и тествани в лабораторията, на полето и по целия свят в различни условия за разработване на уникален комбайн, който може да се използва за всички култури и да работи при всякакви условия във всички части на света.

„Нашите клиенти прибират реколтата си в много различни условия и всяка ферма има различни изисквания”, продължава Хансотия. „Комбайнът IDEAL цели да надхвърли нуждите и очакванията на своите клиенти. Това е най-иновативният комбайн, която някога сме произвеждали и е инвестиция в бъдещето на събирането на реколтата. IDEAL ще промени начина, по който тя се прибира днес.”

В сърцето на комбайна IDEAL стои ефективна система за обработка, която надминава качеството на зърното и сламата, обработката на зърно, енергийната ефективност и капацитета при много различни условия. Тази машина е оборудвана с най-новите патентовани нововъведения при предпазните устройства на AGCO и е напълно свързана, предлага автоматизирана система за коригиране на комбайна и визуализация в реално време.

IDEAL означава лекота на използване и оптимизиране на сложните операции по прибирането на реколтата чрез осигуряване на ефективност, видимост и комфорт, от които фермерите се нуждаят на полето.

IDEAL е първият висококапацитетен комбайн от този вид с такова тясно тяло и е уникален с впечатляващия си дизайн. Пригоден е за удобен автомобилен транспорт.

IDEAL ще дебютира на изложението Агритехника през ноември 2017 г.

Новият комбайн ще бъде пуснат на различните пазари през 2018 година. Ще се предлага в 3 различни модела, 7, 8 и 9 и ще бъде на разположение с гуми или верижно, а също и във версия ParaLevel.

IDEAL предизвика истинска революция сред фермерите в цял свят. Още с появавянето си той предизвика провокативен интерес. След неговото представяне нещата в света на прибиращата техника вече са на качествено ново равнище. Социалните мрежи в интернет изобилстват от коментари, снимки и видео материали за този феномен. Той е нещо напълно различно в света на прибиращата техника. С изчистения си графитено черен и елегантен силует, предизвикващ възхищение, той по-скоро се доближава до машина от автомобилната или авио индустрията. Идеален, както говори и самото му име, IDEAL предизвика адмирациите на фермерското съсловие и още преди да излезе на пазара, феновете му вече са луди по него. MASSEY FERGUSON IDEAL е създаден като изцяло нова концепция, на празен лист хартия, както самите специалисти от AGCO обявиха, в завода на MASSEY FERGUSON, изцяло съобразен с желанията на клиентите

С IDEAL MASSEY FERGUSON поставя нови стандарти по отношение на производителността, чистотата на зърното и нарязването на сламата, надеждността, способността на машината автономно да управлява процесите посредством уникална сензорна технология за настройка на машината. Комбайнът MASSEY FERGUSON Ideal ще се предлага в три модела с мощност от 451, 538 и 647 к.с. В комбайните MASSEY FERGUSON Ideal от клас 8 и 9 двигателите са MAN, а MASSEY FERGUSON Ideal от клас 7 е с двигател AGCO Power.

Новост в серията комбайни MASSEY FERGUSON е вършачната и сепарираща система Helix. Тя включва най-дългият ротор на пазара с дължина 4,84 м и диаметър 600 мм. Комбайните IDEAL 8 и 9 работят с двойна роторна система, а MASSEY FERGUSON IDEAL 7 е с един ротор.

MASSEY FERGUSON поставя втора извита направляваща дъска в предната част на вършачния апарат. По този начин тръскащата дъска получава материал още в предната част.

Задната част на тръскащата дъска улавя материала от сепарирането и го разпределя равномерно в задната част. Така MASSEY FERGUSON използва цялата дължина на тръскащата дъска. Фактът, че и двете направляващи дъски са извити, позволява и при наклонени терени оптимална и постоянна производителност. При наклон до 15%, загубите се намаляват в сравнение с конвенционалните комбайни. И не са необходими допълнителни настройки от комбайнера.

MASSEY FERGUSON IDEAL притежава най-големия бункер за зърно, който се предлага на пазара. Той има капацитет от 17 100 литра (с 18% повече от сегашните високоефективни комбайни).

Решаващият фактор за мощното прибиране без прекъсване на жътвата е най-високата скорост на разтоварване – 210 литра/секунда (32 процента по-бърз от всичко досега). За равномерно разтоварване в ремаркетата, MASSEY FERGUSON Ideal има нов ScrollSwing контрол. Така разтоварващият шнек може да се придвижва фино напред и назад от мултифункционалния джойстик по време на разтоварването. Скоростта на разтоварване се регулира хидравлично.

Шасито на комбайна е само 1,40 м и предлага повече пространство и за най-широките гуми и вериги. Това позволява MASSEY FERGUSON Ideal да запази максимална външна ширина под 3.30 м и 3.50 м: при Ideal 9 с 26-цолово верижно задвижване външната ширина е под 3,30 м, а отпечатъкът е 2,55 кв. м за минимално уплътняване на почвата.

Друго ново откритие при MASSEY FERGUSON Ideal е автоматичното свързване на хедера посредством система AutoDock. От кабината механичните, електрическите и хидравличните връзки на хедера се свързват за 5 секунди чрез бутон на терминала. Автоматичното свързване на хедера посредством RFID код позволява на комбайна да идентифицира автоматично вида на хедера.

В менюто на 10.4-инчовия Vario-терминал, RFID- кодът извиква последните настройки на хедера, например размери и настройки за чувствителност за автоматичното управление. MASSEY FERGUSON предлага и подходящ за новите комбайни хедер: РowerFlow с максимална работна ширина 12,20 м. За новите комбайни MASSEY FERGUSON специално разработи новата система Idealharvest. Тя позволява визуализация на натоварването на вършачната и почистваща система в реално време посредством акустични сензори (MADS).

Сензорите са монтирани по роторите и ситата и разпознават потока вътре в машината, както и загубите. Сензорите MADS, комбинирани с камерата за качество на зърното, позволяват визуализация на загубите, процент на начупено зърно и чистота на зърното. Водачът може да види графично изображение в реално време, дали има повече материал в предната или задната област или в дясната или в лявата страна на комбайна. Той може да избере своята индивидуална стратегия на жътва между процент на начупено зърно, процент загуби и чистота в графично представен триъгълник. Освен това, водачът определя съотношението между производителността на машината и качеството. След това машината се настройва автоматично в съответствие с тези спецификации и реагира в реално време на променящите се условия на жътва. Например системата IDEALharvest може автоматично да коригира разстоянието между контрата и скоростта на въртене на роторите.

Новата кабина Vision предлага много място, изключителна видимост, както и добре познатите за MASSEY FERGUSON леснота и качество на управление. MASSEY FERGUSON IDEAL предлага динамика, ефективност, производителност и мощ.

Просто IDEAL-ен за жътва!

Официален вносител на марката MASSEY FERGUSON за България е фирма ВАРЕКС ООД – дългогодишен партньор и дистрибутор на корпорацията AGCO. ВАРЕКС има традиции в предлагането на зърно прибираща техника на пазара у нас, като не случайно бе определен за най-успешния дилър на комбайни съчетал в портфейла си през годините марките CHALLENGER, LAVERDA и MASSEY FERGUSON.

Особен успех в това направление бе отбелязан при въвеждането на роторните машини – производство на фабриката на AGCO в Хестън – Канзас през 2009-2011г., като в този период ВАРЕКС демонстрира преимуществата им пред конкурентите с отличните познания на екипа специалисти работещи във фирмата, както и перфектната организация на след продажбените услуги.

Основни характеристики на новата серия комбайни MASSEY FERGUSON IDEAL:

 MF IDEAL 7MF IDEAL 8MF IDEAL 9
Брой роториединичендвоендвоен
КабинаVisionVisionVision
Бункери (litres)12,512,500/17,10012,500/17,100
Разтоварване (l/sec)140/210140/210140/210
Max мощност (hp)451538647

Можете също така да разгледате…