Начало » Новини » ФИРМА ВАРЕКС СЪВМЕСТНО С ФИРМА НОВЕК ОРГАНИЗИРАХА СЕМИНАР В ГРАД МОНТАНА

ФИРМА ВАРЕКС СЪВМЕСТНО С ФИРМА НОВЕК ОРГАНИЗИРАХА СЕМИНАР В ГРАД МОНТАНА

Фирма Варекс ООД съвместно с фирма Новек организираха семинар в град Монтана на тема „Европейските пари за твоето стопанство новия програмен период 2014-2020”.

Семинарът се проведе на 27.09.2016г. в сградата на областната администрация на гр. Монтана. На него бяха разяснени множество въпроси свързани с кандидатстването по новия прием от програмния период 2014-2020 за Подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ както и за Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“.

По последна информация новият прием по подмярка 4.1 ще стартира в средата на месец октомври като прозореца за кандидатстване и подаване на проекти ще бъде в рамките на един месец.Това, което колегите от Новек разясниха на всички присъстващи беше, че субсидиите са намалени от 1,5млн. лв. на 1,0млн. лв. на бенефициент за закупуване на земеделска техника и изграждане или подобряване на недвижимо имущество. Предимство и повече точки във втория прозорец за кандидатстване ще имат бенефициенти, които: са зеленчукопроизводители, са овощари, са животновъди, отглеждат етерично маслени култури, наемат допълнителни служители в стопанството и др.

Фирма Варекс ООД от своя страна показа на участниците в семинара своята продуктова презентация, като ги запозна с новостите при земеделската техника. Фирмата работи успешно с над 30 производителя на земеделска техника от цял свят като може да удовлетвори всяко желание на клиентите. Фирмата поддържа голямо количество машини на склад, което я прави гъвкава и с възможност да реагира бързо на всяка нужда на клиента.

При необходимост от допълнително разясняване за кандидатстването по ПРСР 2014-2020 можете да се свържете с нашите търговски представители от цялата страна.

Можете също така да разгледате…