Начало » Новини » Серията MF5S спечели наградата „Селскостопанска машина на 2023 г.“

Серията MF5S спечели наградата „Селскостопанска машина на 2023 г.“

Massey Ferguson, световна марка на корпорацията AGCO с гордост обяви, че изключително гъвкавата й серия MF5S вече е носител на наградата „Селскостопанска машина на 2023 г.“ за трактори с мощност под 120 к.с. Престижното отличие от Groupe La France Agricole бе връчено на специална церемония на изложението SIMA в Париж, Франция, на 6-ти ноември.

Предлагайки най-добрата в класа видимост и водещ в индустрията радиус на завиване от 4 метра, най-тесния преден капак със стръмен нос и практични характеристики, серията MF5S са върховни товарачни трактори. Освен с опционалното окачване на предния мост, високия полезен товар и по-големия капацитет на свързване, тези трактори са също така и мощни изпълнители, както на полето, така и на пътя.

За мен е голяма чест да получа тази престижна награда, която се оценява от международни специалисти. Това е страхотно постижение за целия екип на Massey Ferguson, който проектира този трактор, с помощта на фермерите,” заяви Тиери Лоте, вицепрезидент и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток.

Това най-ново признание за нашите машини демонстрира как Massey Ferguson определя стандарта в този важен сектор, какъвто са тракторите“, констатира Жером Обрион, маркетинг директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток.

Серията MF 5S съчетава компактните размери, необходими на животновъдните и смесените фермери, заедно с превъзходна производителност, ергономичност и комфорт. Истински многофункционален работен „кон“, тракторите от гамата MF5S предлагат правилния избор на мощност и спецификации, за да отговарят на всички приложения. Тези модерни трактори също така осигуряват лесна работа и подобрени характеристики с ниски разходи за притежание,” добавя той.

Висока производителност в двора и полето

Серията MF 5S предлага избор от пет модела от 105 к.с. до 145 к.с. Всички идват с избор от спецификации – Essential, Efficient и Exclusive, които предоставят набор от функции за подобряване на производителността, така че да отговарят на всички видове ферми и приложения.

Всички се задвижват от най-новите 4,4-литрови четирицилиндрови двигатели на AGCO Power, които отговарят на най-новите разпоредби за емисиите от Етап V с ясна SCR технология – „Всичко в едно“.

Избор на трансмисия

Серията трактори MF5S се предлагат с избор между Dyna-4 или Dyna-6 SuperEco. Имат и функцията Brake-to-Neutral, която изключва задвижването при натискане на спирачките.

Върховни товарачи

Серията MF 5S са най-добрите товарачни трактори, предлагащи водеща в индустрията маневреност и най-добрата в класа си видимост. Операциите по товарене са много по-лесни с помощта на отличните контроли на трансмисията, както и спирачката към неутрално положение и многофункционалния джойстик. Опциите на Visio Roof също така осигуряват ясен изглед на приставката през целия диапазон на повдигане.

Кабините на всички модели от серията MF 5S са оборудвани с висока спецификация, джойстик Multipad, какъвто се наблюдава при серията MF8S, а за моделите Exclusive и Efficient има дори нов подлакътник.

Най-високо представяне на полето

Високата производителност на полето е осигурена благодарение на здравата триточкова връзка, която може да повдигне до 6000 кг. – 14% повече от предишните модели. Разработена за монтаж с новата окачена ос, най-новата предна връзка е интегриран дизайн, който помага да се поддържа водещия в индустрията радиус на завиване от 4 метра.

С увеличения капацитет на предното си звено от 2500 кг. на 3000 кг., тракторите MF5S позволяват на операторите да подобрят ефективността чрез извършване на две операции едновременно с по-големи и по-широки приспособления. Благодарение на впечатляващото си бруто тегло от 9,5 т., което е с 12% по-високо от преди, MF 5S може безопасно да превозва и обработва по-големи товари.

Пълна свързаност

Серията трактори MF 5S може да бъде напълно свързана с телеметрията на MF Connect като опция за всички. Функцията Geofencing подобрява управлението на логистиката и сигурността чрез изпращане на предупреждения до смарт телефони и мобилни устройства, ако и когато машините напуснат или влязат в предварително определени за това зони.

Терминалът Datatronic 5 на Massey Ferguson е стандартен за моделите Exclusive и опция за Efficient. Тази съвместима с ISOBUS сензорна информационна станция за оператора следи всички функции на трактора и управлява всяко ISOBUS съвместимо приспособление.

Лесно управляван през терминала Datatronic 5, MF E-loader позволява на операторите да наблюдават функциите на товарача, да претеглят отделни товари, да автоматизират работата на грайфера, както и да настройват и запазват автоматични последователности за различни цикли на товарене.

Datatronic 5 може също така да работи с MF Technologies/Smart Farming Suite, предоставяйки функции за прецизно земеделие, включително автоматично управление на MF Guide, както и MF Section Control и MF Rate Control, които вече могат да обработват и управляват до 96 секции, три стрели и пет продукта.

Предварително инсталирания софтуер MF TaskDoc се използва за създаване на полеви записи, като приложени карти, регистриране на потреблението на гориво, изготвяне на отчети за работата, както и поддържане на точен отчет на всички входящи данни за всеки хектар.

Можете също така да разгледате…