Начало » Новини » ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА MASSEY FERGUSON НА ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВАРЕКС

ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА MASSEY FERGUSON НА ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВАРЕКС

На 26-ти март 2019 г. в ЦТСK Тракия на фирма Варекс се проведе пресконференция по повод посещението на господата Тиери Лот, Вицепрезидент на американската корпорация AGCO и Изпълнителен Директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия Изток, и Франческо Куаранта, Вицепрезидент – Продажби, маркетинг и управление на продуктите Massey Ferguson, както и по повод развитието на отношенията на Варекс с корпорация AGCO, в частност с нейния бранд Massey Ferguson през последните 5 години.

„Днес е знаменателeн ден за Варекс. Миналата година отпразнувахме 25 години от създаването на фирмата, а скоро ще отбележим и 5 години от сключването на нашия договор за представителство на световния бранд Massey Ferguson на територията на България“, заяви г-н Иван Масларов, Управител и съдружник във фирма Варекс. „В тази връзка ние бяхме удостоени с изключителната чест да бъдем посетени от Тиери Лот и Франческо Куаранта, и също така да положим основите на още по-тясно сътрудничество и още по-плодотворно развитие на бранда Massey Ferguson в страната“, допълни още г-н Масларов.

От своя страна г-н Тиери Лот сподели: „Първото нещо, което искам да кажа, е колко съм горд да бъда тук днес с този изключително професионален дистрибутор, който отразява всичко, което ние имаме като изисквания към един дилър на бранда Massey Ferguson“. След което г-н Лот продължи с 5-годишната стратегия за развитие на марката MF – GT5 (Growing together 5), в която са включени три основни насоки – клиентите, дистрибуторите и служителите. „И понеже говорим за Варекс, те са много характерни в това отношение. Сервизът отличава Варекс от останалите, тъй като той поставя клиента в центъра на интересите“, допълни още г-н Лот. Сред целите на бранда е постигането на пазарен дял от 10% при тракторите и 4% при комбайните за целия регион на Европа и Близкия изток в следващите пет години. В страните Норвегия и Великобритания Massey Ferguson доминира при тракторите с пазарен дял съответно от 18% и 14%.

Планът за развитие, който са си поставили от Massey Ferguson, се цели да бъде изпълнен чрез реорганизация на сегашните представи за марката. Новият подход включва позициониране на марката по начин, по който продуктите ще достигат до точните хора по възможно най-подходящия начин, посредством модерни дистрибутори. „По този начин нашите продукти ще бъдат не просто поредните машини в стопанството на фермера, а ще бъдат нещо, което той обича, цени и работи с него, и по този начин изгражда една много по-тясна и непосредствена връзка с марката Маssey Ferguson“. През последните 6 години концернът AGCO e инвестирал 300 милиона евро в разширяване и модернизация на основното си производствено звено в Бове, Франция.

Г-н Франческо Куаранта разказа за новото приложение MF Experience (МF преживяване), което дава възможност на всеки клиент на Massey Ferguson да „подкара“ машините, така че да усети техните характеристики, макар и във виртуален аспект. „Като резултат от последното селскостопанско изложение SIMA 2019, имахме 10 пъти повече заявки за полеви тестове с реални машини от клиенти, които са преживели MF Experience по време на шоуто“. Това е и причината за инициативата MF Tour, която ще стартира от Южна към Северна Европа с продължителност 34 седмици, и която ще даде на клиентите този виртуален досег до продуктите. Г-н Куаранта сподели още, че Варекс ще представи новите високотехнологични комбайни MF IDEAL на БАТА АГРО 2019.

След конференцията от компанията връчиха символично ключовете на два новозакупени трактора Massey Ferguson от земеделски производител в региона.

Можете също така да разгледате…