Начало » Новини » НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ПРЕДСТАВИ ФИРМА ВАРЕКС НА ДОБРИЧКИЯ ПАНАИР

НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ПРЕДСТАВИ ФИРМА ВАРЕКС НА ДОБРИЧКИЯ ПАНАИР

Най-новите технологии на Challenger представи фирма Варекс на селскостопанското изложение в Добрич „Селското стопанство и всичко за него”. На щанда си фирмата изложи както нови, така и вече доказали се в България земеделски машини с марките Challenger, Simba, Goizin и Reynolds.

Несъмнено една от машините, която впечатли както с размерите, така и с дизайна си беше новият мощен трактор Challenger MT 865CS – 510 к.с. Тракторът е един от най-големите модели на Challenger от новите C серии, които са познати на пазара от началото на тази година. Конкретно тази машина е комбинация от селскостопанско приложение с някои индустриални приложения. Тракторът е уникален по отношение на всички останали машини, тъй като е с много допълнителни приспособления, които му осигуряват оптимални възможности в най-разнообразни условия на работа. След откриването на изложението лично земеделският министър Мирослав Найденов се качи, за да изпробва трактора. Освен него беше показан и по-малкия и познат вече на българския пазар Challenger MT 765C. И тази машина привлече вниманието с дизайна и оборудването си.

Другата нова машина, която Варекс показа на Добричкия панаир беше самоходната пръскачка Rogator 1286 C с бункер 4800 л. Тя може да бъде адаптирана и за торене с гранулиран тор. Размахът на крилата варира от 30 до 36 м. и е с голямо разнообразие на разпръскващи дюзи. Това е най-голямата пръскачка, която се предлага в момента на българския пазар. Rogator-ът е с хидростатично задвижване, което е много по-удачно за управлението на големи машини.

Сред машините на Challenger по време на изложението бяха показани още роторният комбайн CH 680B, както и конвенционалният комбайн CH 652.

Новост на щанда на Варекс през тази година беше еджекторния скрейпър Reynolds LCE 16 WB – първата машина с американската марка на българския пазар. Скрейперната технология има изключителни перспективи в България поради необходимостта от подравняване и нивелиране на селскостопанските терени. Целта е чрез тази технология да се постигне консистентност на почвения хоризонт, което да предостави възможност за напояване, както и да осигури изравнено ниво на влагата в целия профил на почвения слой.

Сред новите продукти на изложението на щанда на Варекс беше плугът на френската марка Goizin – Orion SBC, обръщателен, полунавесен с 10 работни органа.

Традиционно за трета година Варекс представиха и технологии на английската фирма Simba International – мултикултиватор SL 700 с р.ш. 7 м, както и продълбочител Flatliner 500.

Земеделските производители закупуват машините от Варекс Груп предимно чрез финансиране по мярката за Модернизиране на земеделските стопанства от Програмата за развитие на селските райони, коментира търговският директор на фирмата Филип Лазаров.

Можете също така да разгледате…