Начало » Новини » НОВИ ИНВЕСТИЦИИ ВЪВ ФАБРИКАТА НА MASSEY FERGUSON В BEAUVAIS, ФРАНЦИЯ

НОВИ ИНВЕСТИЦИИ ВЪВ ФАБРИКАТА НА MASSEY FERGUSON В BEAUVAIS, ФРАНЦИЯ

Придобиване на 80 дка земя и сгради с обща площ от 30 000m² за подпомагане на бъдещото развитие на Massey Ferguson

AGCO, глобален производител и дистрибутор на оборудване и услуги за селското стопанство, разширява производствените площи Massey Ferguson в Beauvais, Франция, придобивайки 80 дка земя и сгради с обща площ от 30000m2, намиращи се в съседство с настоящата фабрика.

Този ход бе обявен от Thierry Lhotte, Вицепрезидент и Изпълнителен директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток, в реч пред служителите на AGCO и Massey Ferguson във Франция, чрез която беше представен 5 – годишния план за развитие „MF – Растем заедно 5“.

В Beauvais се намират проектантското бюро и производствените мощности на AGCO, създаващи тракторите от глобалния бранд Massey Ferguson. Тази фабрика е най – големият производител и износител на селскостопански машини във Франция.

“Това придобиване е първата крачка по изпълнение на обещанието, което направихме на изложението SIMA в Париж, чрез нашата стратегия „MF Растем заедно 5“ – най-амбициозната програма за развитие в историята на нашият емблематичен бранд”, каза Thierry Lhotte. “С „MF Растем заедно 5“, ние демонстрираме нашата решителност за усилено развитие. Искаме да предложим на фермерите високо производителни машини, които бързо възвръщат направените инвестиции, гарантирайки по този начин взаимният ни растеж”

Една от основните цели заложени в новата стратегия на MF е развитието на производствените практики, като част от програмата „Industry 4.0“, която съсредоточава в себе си всички модерни тенденции за автоматизация и обмен на данни при производствения процес.

“Тази стъпка е естественото продължение на успеха от последното десетилетие, през което направихме реформа в производството и повишихме нашата конкурентоспособност. Това беше постигнато чрез внедряването на управленската философия Lean Manufacturing, създаването нова работна среда за служителите и построяването на фабриката за кабини „Beauvais 2“ през 2013г.”, продължава Г-н Lhotte.

Boussad Bouaouli, Вицепрезидент на AGCO по производството във фабриката в Beauvais, коментира: “За AGCO и Massey Ferguson, пътят към успешния растеж минава през създаването и внедряването на най – модерните технологии и производствени практики, в пълно съответствие с новата управленската политика“

“Придобиването на новите производствени площи ще позволи реализирането на новия проект свързан с подобряване на логистиката и веригата за доставки за производството в основната фабрика „Beauvais 1“, реинтегрирайки вътрешното съхранение на различни части и компоненти, които по настоящем са възложени на външни партньори“, добавя Г–н Bouaouli. “Новата площадка „Beauvais 3“ идва само 4 години след построяването на фабриката за кабини „Beauvais 2“, което е още едно доказателство за нашия стремеж да инвестираме в качеството за да предложим най – доброто на клиентите.“

Производството на AGCO в Beauvais, заедно с партньорите от GIMA произвеждащи трансмисии за AGCO, дават работа на над 2500 души, което превръща AGCO в най – големият частен работодател в област Picardie. “Новият проект ще създаде още работни места, като в следващите шест месеца ще назначим над 100 нови служители“, добавя Thierry Lhotte. “Тази значителна инвестиция ни свързва по – силно с жителите и управата на град Beauvais и демонстрира увереността на Борда на Директорите на AGCO в бъдещото развитие на производството във този град. Пазара на селскостопанска техника крие много предизвикателства, но ние сме оптимисти относно нарастване на търсенето на техника в дългосрочен план. Тези инвестиции ще усилят и затвърдят лидерските позиции на Massey Ferguson като глобален производител на иновативна и висококачествена техника”, отбелязва той.

Новопридобитите производствени площи са били собственост на Nestlé Grand Froid, като там се е извършвало индустриално производство на храни.

Можете също така да разгледате…