Начало » Новини » НОВИЯТ MF8740S – НАЙ-МОЩНИЯТ ТРАКТОР MASSEY FERGUSON ПРОИЗВЕЖДАН НЯКОГА

НОВИЯТ MF8740S – НАЙ-МОЩНИЯТ ТРАКТОР MASSEY FERGUSON ПРОИЗВЕЖДАН НЯКОГА

Тракторът MF8740 бе представен за пръв път тази година на изложението SIMA в Париж и след това на AGRITECHNIKA Хановер, като веднага стана обект на огромен интерес от страна на земеделските стопани. Той е оборудван с обновен 8,4-литров, 6-цилиндров двигател с номинална мощност 400 к.с. и максимална – 405к.с. – при 355к.с. на ВОМ. Познатата безстепенна Dyna-VT трансмисия, както и редица високотехнологични нововъведения, начело с управлението FIELDSTAR 5, притежаващ 9“ тъчскрийн дисплей, ISOBUS и навигация от Trimble или NovAtel. Друга новост при MF8740 това са уникалните нови гуми MICHELIN AXIOBIB 2, които са резултат от няколкогодишните съвместни разработки на двете компании и осигуряват увеличено сцепление при само 8% приплъзване, дори при тежки агротехнически операции като оран, гарантирайки ненадмината производителност и икономичност. Моделът AXIOBIB 2, чрез новата технология, вече има с 25% по-голям отпечатък, като по този начин се постига с 28% по-голямо сцепление и гумата поема по-голямо натоварване. Опционално тракторът може да бъде оборудван със сдвоени предни и задни гуми. Задната навесна система е с капацитет 12‘000кг. Хидравлична помпа 205л/мин, като тракторът може да бъде оборудван с до 9 двойки хидравлични клапана – задни и предни. Опция също е 5,2т предна навесна система с преден ВОМ и хидравлични изводи. Друго предимство е, че диапазонът на тегло на трактора е голям – в зависимост от предпочитанията. В най-лекия си вариант теглото е 10‘800кг – като по този начин се явява най-лекия трактор на пазара с мощност 400к.с. – едно допълнително предимство, когато става въпрос за притъпкване на почвата. Друго нововъведение е опцията за LED светлини, които допълнително улесняват работата и движението в тъмната част на деня. Могат да бъдат монтирани до 18 броя тела с общо излъчване 44‘000 лумена

Моделът се предлага с оборудвания Efficient и Exlusive даващи огромен избор от опции в полза на оператора и на максималната производителност на машината.

Тракторът е напълно окомплектован според новите MOTHER REGULATIONS – регулации влизащи в сила от 01.01.2018, узаконени с новата Европейска директива –  EU/167/2013. Тя е свързана основно с увеличаване на защитата на водача на трактора – с тази директива се подобряват и унифицират характеристиките за безопасност на оператора на трактора, чрез подобряване на някои важни части като въвеждането на задължителна двукръгова спирачна система за ремарке, както и ограничаването на скоростта. Също някои по-малки подробности, като например широкоъгълни огледала, индикатори за предупреждение, допълнителни предпазни и защитни елементи и др.

Можете също така да разгледате…