Начало » Новини » ВАРЕКС ПРЕДСТАВИ ЖЪТВА С КОМБАЙНИ CHALLENGER И ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНВЕНТАР

ВАРЕКС ПРЕДСТАВИ ЖЪТВА С КОМБАЙНИ CHALLENGER И ЗЕМЕДЕЛСКИ ИНВЕНТАР

Демонстрация на селскостопанска техника в землището на монтанското село Якимово направи фирма Варекс ООД – официален вносител за България на тракторите Challenger.


На полето беше демонстриран целият работен цикъл от жътва, през култивиране до сеитба и пръскане. Фермерите можаха да видят впечатляващият трактор Challenger MT 765 C, с мощност на двигателя -320 к.с. и трансмисия – Challenger Powershift, 16 предни и 4 задни скорости. Тракторът осигурява предимството да бъдат наблюдавани и контролирани всички функции на машината по време на работа.

Фирма Варекс показа и тракторът Challenger 652, който е подходящ за средни и едри земевладелци. Тези машини очароват с невероятната си производителност при операции със всякакъв вид обработваеми култури.

След като дойде ред на жътвата, в полето влязоха комбайните на Challenger от моделите CH 652 и CH 654.
Първият – CH 652 е с мощност 330 к.с., капацитет на бункера му за зърно е 9000 л,. а на разтоварването 105 л/сек

Другият модел CH 654 е ориентиран към едрите фермери, създаден да посреща нуждите им чрез покриване на големи площи с много голям добив в кратки срокове. Този комбайн се характеризира с топ производителност на топ качество, която постига с мощност от 340 к.с., капацитет на бункера за зърно: 9500 л и капацитет на разтоварване: 110 л/сек.

Преди сеитбата, важна част от селскостопанската грижа е създаването на почвено легло за семената, която обикновено може да се направи чрез няколко последователни обработки с различни машини. В това отношение фирма Варекс демонстрира комбинираната машина SOLO на английският производител Simba. С едно минаване през нивата, почвата се обработва на дълбочина 15-25 см. с помощта на 9 остриета, като остатъците след жътва се смесват с пръстта. Моделът Solo 380 ST e с работна ширина 3,8 метра, което го прави изключително компактен за работа.

С продълбочителят „Flat Liner\\\“ 500 беше показана качествена обработка на почвата. Работните органи на серията продълбочители са изработени от двойно закалена 25 мм. стомана и са захванати с болтове.

Не на последно място, фермерите бяха запознати със самоходната пръскачката на CHALLENGER, модел Spra-Coupe 4000. Тя покрива големи земеделски площи за отрицателно време при нисък разход. Моделът е оборудван и с маркер за пяна, пълначна външна помпа, сеялка за рапица и система за паралелно проследяване.

Можете също така да разгледате…