Начало » Новини » БЪЛГАРСКИ ФЕРМЕРИ ПОСЕТИХА ЦЕНТРАЛАТА НА CHALLENGER В ХОЛАНДИЯ

БЪЛГАРСКИ ФЕРМЕРИ ПОСЕТИХА ЦЕНТРАЛАТА НА CHALLENGER В ХОЛАНДИЯ

Фермери от България бяха на посещение в централата на Challenger в холандския град Грубенворст. Фермерите са на работно посещение по покана на фирма Варекс Груп – официален вносител и представител на Challenger за България.


След пристагането си, фермерите се запознаха и разговаряха с домакина г-н Анди Стърок – регионален мениджър на AGCO (Challenger) за Централна Европа. През вчерашния ден те разгледаха централата на Challenger и имаха възможност да зададат въпросите си относно машините с тази марка към експертите на фирмата Франк Ромбоутс, агроном и продуктов специалист по самоходните пръскачки Spra-Coupe и Том Сандерс, продуктов специалист по пръскачките RoGator. 

Специалистите на Challenger направиха подробна презентация за дейността на фирма AGCO и развитието на фирмата през годините. Освен това те подробно представиха и възможностите на всички машини от гамата на Challenger – верижни и колесни тракторикомбайнибалировачки, самоходни пръскачки Spra-Coupe и RoGator.

Земеделците имаха възможност да разгледат работния процес в базата. Те бяха изключително впечатлени от верижните трактори на Challenger, които фирма Варекс предлага и на българския пазар. Освен това се запознаха и с процеса на сглобяване на пръскачките Spra Coupe и по-големите RoGator и Tarra Gator (които, освен като пръскачка, са предназначени и за работа със системи за разпръскване на тор).

В следобедните часове българската група участва в тест-драйв на машини с марката Challenger. Земеделците лично изпробваха в действие една от най-атрактивните машини – верижният трактор MT 865-C, големите пръскачки RoGator и TerraGator (вариантите с Airmax и с дискове), както и самоходната пръскачка Spra-Coupe – серия 7.

Базата на Challenger в Грубенворст се разполага на площ от 10 хка и тук работят 135 специалисти. Тук машините се сглобяват и доокомлектоват, след което се изпращат към клиентите. Изграден е център за дистрибуция на верижните трактори. В холандската централа на фирмата също така се провеждат обучения за дилъри и клиенти, за продажби и сервизно обслужване.

По време на работната си обиколка, организирана от фирма Варекс, фермерите ще посетят и фабриката на Simba International в Слийфорд, Англия. Освен това те ще посетят различни по големина и вид англисйски ферми и ще се срещнат с местните производители, за да обменят опит и ноу хау с тях.

Можете също така да разгледате…