Начало » Новини » AGCO и Trimble обединяват сили, създавайки водеща в индустрията прецизна земеделска платформа, обслужваща фермерите в световен мащаб

AGCO и Trimble обединяват сили, създавайки водеща в индустрията прецизна земеделска платформа, обслужваща фермерите в световен мащаб

На 1-ви април 2024 г. в Дулут, Джорджия и Уестминстър, Колорадо – корпорацията AGCO (NYSE: AGCO) и компанията Trimble Inc. (TRMB) обявиха приключването на тяхната съвместна сделка (joint venture), известна като PTx Trimble, съчетаваща бизнеса с прецизното земеделие на Trimble и JCA технологиите на AGCO.

Сътрудничеството между двете американски компании цели да предостави на земеделските производители иновативни решения за по-устойчиви и ефективни селскостопански практики и по-добро обслужване на стопанствата със смесен машинен парк.

Интеграцията между технологиите на AGCO и Trimble ще позволи на земеделците да достъпват машинни и агрономични данни по-лесно, което ще подобри управлението на ежедневните им задачи.

AGCO придоби 85% дял в PTx Trimble, а Trimble ще притежава само 15% дял. В бъдеще съвместното предприятие PTx Trimble ще бъде консолидирано във финансовите отчети на AGCO.

„Земеделските производители по света се нуждаят от технологии, които да ги подкрепят, за да бъдат по-продуктивни и печеливши, но и с които да могат да минимизират въздействието върху околната среда от техните операции“, констатира Ерик Хансотиа / Eric P. Hansotia /, председател, президент и главен изпълнителен директор на AGCO. „PTx Trimble ще предостави на фермерите по-голям достъп до прецизни земеделски инструменти от следващо поколение, без значение с какви марки трактори и инвентар работят.“, допълва г-н Хансотиа.

Създаването на PTx Trimble ще подобри всеобхватното технологично предлагане на AGCO около насочване, автономност, прецизно пръскане, свързано земеделие, управление на данни и устойчивост.

„Фермерите са истинските победители тук.”, подчерта Роб Пейнтър, президент и главен изпълнителен директор на Trimble. „Като комбинираме нашия опит и ресурси чрез това съвместно предприятие, ние целим да ускорим темпото на иновациите, поставяйки фокус върху отворените технологии, клиентите ще се възползват от технологични решения, достъпни за тях в широка гама от марки трактори и инвентар. Вярваме, че чрез съвместното ни сътрудничество с AGCO ще можем да подобрим технологиите и обслужването, особено предвид успеха на разработения от тях бизнес модел с оборудването Precision Planting.“ „Trimble има богата история на развиване на съвместни компании с водещи брандове в индустрията и сме развълнувани от тази възможност с AGCO и нейната гама водещи марки.” заяви Роб Пейнтър, президент и изпълнителен директор на Trimble.

Консолидираните приходи на AGCO от прецизната агропродукция сега се очаква да надхвърлят $2,0 милиарда до 2028 г., но и сделката да допринесе за растежа на приходите на AGCO – още през първата пълна година след затварянето на сделката.

  • AGCO финансира сделката чрез комбинация от 1,1 милиарда долара в необезпечени облигации, срочен заем от 500 милиона долара, други заеми и налични пари.

Можете също така да разгледате…