Начало » Новини » ВАРЕКС с поредна демонстрация на интересни машини

ВАРЕКС с поредна демонстрация на интересни машини

Живеем във високотехнологични времена, в които почти всичко е възможно. Поколенията се сменят, а светът не спира да се развива чрез иновациите. Иновации, които непрекъснато наблюдаваме дори и в земеделския сектор. Селскостопанските машини са много по-умни, по-устойчиви и по-производителни в сравнение с преди. Земеделските производители вече могат да наблюдават производствения си парк дистанционно, да осъществяват необходимите си настройки от разстояние, но и дори да участват в самия производствен процес дистанционно.

В землището на нашия скъп клиент – Маргарита Захариева в с. Ива̀нча, община Полски Тръмбеш, област Велико Търново, екипа на ВАРЕКС демонстрира работните възможности на едни от най-производителните и надеждни машини от портфолиото си с машини, като основен акцент бе поставен върху следната техника:

-Мулчиращата косачка – сечка на Spearhead -STUBBLE MASTER 500: моделът е с 5 м. работна широчина, с три секции ротори, всяка с 6 бр. режещи ножа – на две нива. Машината е пригодена за трактор около 150 к.с. с 1000 об./мин. на ВОМ. Предимствата на машината пред останалите производители са двата реда режещи ножа, които насичат остатъците на минимално ниво над повърхността, като изключително гладката повърхност отгоре и отдолу на сечката помага за плавното и бързо преминаване на нарязаната растителност.

-Самоходна пръскачка GRIM 9 MAXI, която демонстрира ненадминат просвет и бързина на работа. Серията 9 MAXI е най-високопроизводителната и гъвкава машина, която е подходяща за работа с по-високи култури като царевица, слънчоглед, рапица, памук и други. Това се постига благодарение на изключителния просвет между рамата и земята – 1550 мм. като има възможност просвета да стане 1700 или 1800 мм. Задвижването на машината става благодарение на хидростатичните мотори POCLAIN, чрез които достига висока работна скорост. Резервоарът за разтвор е 3500 л. или 4000 л.

-Комбайн MF Activa S7347/MCS – конструиран, за да предложи истински избор на фермерите. Комбайните са с много-високи пакети на оборудване спрямо другите машини в този клас. Моделите от серия ACTIVA се характеризират с това, че притежават опростена вършачна система, но в същото време и висока производителност. Този модел в случая притежава мощност от 300 к.с., 6 сламотръса и 8600-литров бункер.

-Култиватор CLAYDON TerraStar® – размесвайки малко повече почва от браната за слама Claydon, култиваторът TerraStar® откъсва само части от горния слой на почвата, запазвайки почвената структура цяла и годна за придвижването на земеделските машини върху нея. Въртящите се работни органи тип „звезда”, монтирани мрежовидно през 200 мм. на режещите устройства от двете страни на машината изкопават джобове в пръстта 80х80 мм. Тези звезди създават лек наклон, благоприятстващ за покълването на самопосевки и плевели. След това този наклон се размества чрез браната за слама Claydon, която служи за отстраняване на покълналите в начален етап растения, премахвайки необходимостта от пръскане, докато почвените условия позволяват брануване.

-Прикачна сеялка Claydon Hibrid T4 – по време на демонстрацията се видя, че водещият зъб на сеялката Claydon разбива почвата – само дотолкова, че да създаде влажен и проветрив наклон за бързо покълване. Той създава дренажен канал, така че семената да не се преовлажняват и да загният. Почвата се нарушава само там, където е необходимо – в лентата за засяване и вкореняване, което пък позволява на растенията да развият силни и дълбоки корени, като същевременно изтласкват влагата в необработените участъци на почвата. Сеялката Claydon определено подобрява структурата и плодородието на почвата като прави това последователно, година след година, независимо от нейния тип и географски условия.

По време на демонстрацията поканените гости останаха силно впечатлени от работоспособността на машините, като първите заявки след нея са вече и на лице.

Повече за машините може да прочетете ТУК.

За оферти позвънете на националния ни телефонен номер: *7007.

Можете също така да разгледате…