Начало » Новини » ВАРЕКС ООД ПРОВЕДЕ ДЕМОНСТРАЦИЯ С ТЕХНИКАТА НА CHALLENGER И SIMBA

ВАРЕКС ООД ПРОВЕДЕ ДЕМОНСТРАЦИЯ С ТЕХНИКАТА НА CHALLENGER И SIMBA

На 01.10.2008 г. в землището на гр. Искър беше пуснат за първи път на работното поле мощният Challenger MT845B, с двигател 420 к.с. Щастливият собственик Георги Борисов е един от големите арендатори/ към монета 17000 дка./ в Плевенска област.

Г-н Масларов, изпълнителен директор на Варекс Груп заяви, че тракторът е закупен по стартиралата преди месеци мярка за модернизиране на земеделските стопанства и е оборудван и с новият SL култиватор от Simba, който е с съвършено нов дизайн, с доказано новаторски компоненти.

На събитието присъстваха както колеги на г-н Борисов, дошли заедно с него да стартират експлоатацията на тази модерна техника и да се убедят в предимствата на тракторите Challenger и култиваторите Simba, така и екип на Варекс ООД, заедно с представители от самите фирми производители на Challenger и Simba International Ltd.

Въпреки влажната все още почва от последните дъждове, култиваторът SL K се справи безпроблем с поставените задачи в три различни полета – след реколта от слънчоглед, пшеница и царевица.

Огромен интерес предизвика у фермерите продълбочителят Simba Flatliner, който показа максимално разместване на най-твърдите части от почвата на дълбочина 75 см., което бе измерено пред очите на гледащите демонстрацията с метър.

През цялото време тракторът Challenger, който във всичките си модификации е единствения трактор в България с двигател и трансмисия от една марка – CAT се представяше блестящо. В края на презентацията всеки от присъствалите имаше възможност да покара трактора и да се убеди в неговите възможности.

Можете също така да разгледате…