Начало » Новини » ВАРЕКС ИНВЕСТИРА В НОВ ЦЕНТЪР С КОМПЛЕКСНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

ВАРЕКС ИНВЕСТИРА В НОВ ЦЕНТЪР С КОМПЛЕКСНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Фирма Варекс стартира изграждането на комплекс за дистрибуция, сервиз, резервни част, продажба и обучения на магистрала Тракия до река Стряма. Първата копка на строежа бе направена в присъствието на съдружниците от фирма Варекс – Иван Масларов, Елисавета Маркова и Георги Панков и Търговския директор на фирмата Филип Лазаров. Сред официалните гости на събитието бяха Пламен Панчев – Председател на Надзорния съвет в „Сиенит Холдинг“ АД, кметът на село Калековец Кольо Миланов, както и Пламен Петков – Председател на Общински съвет при Община „Марица“, гр. Пловдив, който даде старт на строежа със счупването на бутилка шампанско.

Подробности за новия център на Варекс разказа Елисавета Маркова:

Г-жо Маркова, в условията на икономическа криза, как фирма Варекс реши да започне изграждането на нова офис сграда?
Изграждането на сграда с комплексно предназначение планираме отдавна и това е част от нашата стратегия за развитие на фирма „ВАРЕКС” по високите критерии на Европейски стандарти. Самият факт, че притежаваме франчайз на марки като Challenger, Simba, Capello, Seppi и Goizin ни задължава да изграждаме комплекси като този.

На каква стойност е инвестицията на проекта?
По предварителни изчисления стойността на обекта възлиза на 2,5 млн. Евро.

Какво ще е предназначението на центъра?
Комплексът ще представлява централна база на ВАРЕКС за дистрибуцията на богатата гама от машини, които предлагаме. Тук ще бъде нашият централен склад на резервни части, сервизни клетки за подготовка на машините преди доставка до клиента. Ще има изложбена зала и офиси, както и зали за обучение. Нашето желание е домът на ВАРЕКС да стане любим дом за българските фермери и ще се постараем да стане такъв.

На каква площ и къде ще се разполага?
Местоположението на базата е съобразено с лесния достъп за клиентите от цялата страна. Разположен е на 136-тия километър на магистрала „Тракия” ляво, до река Стряма. Върху площ от 10 дка комплексът е застроен върху 2 дка.

Кога можем да очакваме откриването на новия център на Варекс?
Пусковият срок по оптимистичните прогнози и обещания на строителите ще бъде месец април. На 15 април 2010 фирма ВАРЕКС бележи 17 години от основаването си и много бихме желали да го отпразнуваме в нашия нов дом заедно с настоящи и бъдещи клиенти и приятели на фирма ВАРЕКС.

Планирате ли разширяване на търговската и сервизната мрежа на фирма Варекс и в други региони на страната?
Както казах в началото, плановете на фирмата ни са амбициозни и изграждането на мрежа от подобни бази в страната е необходимо и задължително условие. Клиентите ни са много взискателни, за което им благодарим, и нашият стремеж е да бъдем по-близо до тях с комплекс от качествени услуги, каквито те заслужават. Ние напълно осъзнаваме, че с увеличаване продажбата на машини, нараства и нуждата от навременен и качествен сервиз и богат склад от резервни части.

Можете също така да разгледате…